دوشنبه , اردیبهشت 10 1403
تازگی محتوا فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل
تازگی محتوا فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل

آیا تازگی محتوا فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل است؟

تازگی محتوا یکی از مواردی است که اخیراً توجه ویژه‌ای به آن می‌شود. اما تازگی محتوا برای گوگل چه معنایی دارد و آیا تولید محتوای تازه یا به‌روزرسانی محتواهای قدیمی می‌تواند منجر به کسب رتبه‌بندی بهتر در موتور جست‌وجوی گوگل شود. درادامه، می‌خواهیم تاثیر تازگی محتوا بر سئو وب‌سایت‌ها را بررسی کنیم و ببینیم آیا تازگی محتوا به سئو سایت کمک می‌کند یا نه.

«تازگی» یکی از رایج‌ترین موضوعات بین به‌رورسانی‌های گوگل است. این موضوع بیش از یک دهه است که روی آن بحث‌های زیادی می‌شود و همه افراد در تاثیر آن روی رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها در موتور جست‌وجوی گوگل نظرات متفاوتی دارند.

«تازگی محتوا» به‌عنوان فاکتور رتبه‌بندی، مورد توجه متخصصان سئو، به‌خصوص متخصصان بازاریابی محتوا است. برای درک بهتر تاثیر «تازگی محتوا» بر رتبه‌بندی‌های گوگل، می‌خواهیم شما را با به‌روزرسانی‌های گوگل مربوط به «تازه‌بودن» آشنا کنیم. در ادامه، بررسی می‌کنیم که هدف از به‌روزرسانی‌های تازه گوگل چیست و (اگر در رتبه‌بندی موثر باشند)، دقیقاً چگونه می‌توانند بر رتبه‌بندی‌ وب‌سایت‌ها در موتور جست‌وجوی گوگل تاثیر بگذارند. برای آشنایی با به‌روزرسانی‌های گوگل درباره مفهوم «تازگی»، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

ادعا: تازگی محتوا عامل رتبه‌بندی گوگل است!

کاربران گمانه‌زنی‌‌های خود درباره تاثیر تازگی محتوا برای رتبه‌بندی گوگل را به‌دلیل به‌روزرسانی‌های بزرگ گوگل مطرح کردند. این حدس‌وگمان‌ها به‌حدی رسید که تبدیل به یک ادعای واقعی شد. ایده پشت «تازگی محتوا» بر رتبه‌بندی گوگل، چند سال قبل از به‌روزرسانی بزرگ «گوگل کافئین» مطرح شد.

برای تحقیق درباره تاثیر «تازگی» بر رتبه‌بندی گوگل، خبرنگار نیویورک تایمز توانست اجازه‌ی گذراندن یک روز را با آمیت سینگال  Amit Singhalمعاون ارشد جست‌وجو در آن زمان بگیرد. در طول مصاحبه این دو نفر، Singhal درباره راهکارهایی که درباره حل «مشکل تازگی» توسعه داده بود، توضیحاتی ارائه کرد. این راه‌حل، الگوریتم جدیدی بود تلاش آن بر سر تعیین زمان درخواست اطلاعات جدید کاربران بود. در واقع، این الگوریتم مشخص می‌کرد، کاربران چه زمانی به اطلاعات جدید نیاز دارند و چه زمانی همان اطلاعات قدیمی پاسخ‌گوی نیازهایشان است.

این الگوریتم مانند تمام نوآوری‌های گوگل نام جذاب و جدیدی دارد. QDF نام الگوریتم رتبه‌بندی مجدد گوگل، کوتاه‌شده‌ی عبارت (Query Deserves Freshness) به‌معنی پرس‌وجو نیازمند تازگی است. QDF پرس‌وجوهای نیازمند به ارائه نتایج تازه و به‌روز را شناسایی می‌کند. پرس‌وجوهایی که معنا و مفهوم آن‌ها در طول زمان تغییر می‌کند و کاربران با جست‌وجوی آن‌ها به‌دنبال نتایج به‌روزتر و تازه‌تر هستند. الگوریتم QDF زمانی وارد عمل می‌شود که جست‌وجو درباره یک موضوع افزایش پیدا می‌کند و حجم پرس‌وجو و گزارش‌های خبری درباره آن موضوع در بازه زمانی مشخص به‌طور ناگهانی زیاد می‌شود.

الگوریتم گوگل کافئین (به‌روزرسانی گوگل در سال ۲۰۰۹)

اگر فکر می‌کنید به‌روزرسانی‌های اصلی گوگل مشکل بزرگی برای وب‌سایت‌‌ها هستند، بهتر است با به‌روزرسانی گوگل به‌نام الگوریتم گوگل کافئین که در سال ۲۰۰۹ منتشر شده آشنا شوید. این به‌روزرسانی تغییر بزرگی بود که SERP گوگل را با تحولات زیادی روبه‌رو می‌کرد. به همین دلیل، گوگل چند ماه قبل از انتشار الگوریتم گوگل کافئین، پیش‌نمایشی از آن را در اختیار توسعه‌دهندگان، وب‌مسترها و متخصصان سئو قرار دارد. اساس کار گوگل کافئین بر تازگی است. Google Caffeine به ربات‌های خزنده‌ی گوگل این امکان را می‌دهد تا عملیات Crawler (خزیدن) در صفحات و محتواهای وب‌سایت‌ها را سریع‌تر انجام داده و نتایج تازه‌تری را به‌ کاربران نشان دهند. این الگوریتم سرعت خزیدن و ایندکس‌کردن محتواها را افزایش داده و کاربران می‌توانند محتواهای باکیفیت و مرتبط با جست‌وجوی خود را سریع‌تر مشاهده کنند. بنابراین، ربات‌های خزنده‌ی گوگل می‌توانند با عملکرد، کارایی و سرعت بیشتری بخزند و با نمایش آخرین تغییرات اعمال‌ شده در سایت‌ها علاوه‌ بر بهبود تجربه کاربری به بهبود سئو نیز کمک کنند. به‌روزرسانی سیستم ایندکس گوگل در ژوئن ۲۰۱۰ کامل شد و این سیستم به‌طور جدی کار خود را برای ایندکس سریع محتواها شروع کرد. بنابراین، گوگل کافئین پرس‌وجوهای جدیدی از محتواهای تازه، مرتبط و باکیفیت را به کاربران ارائه می‌کند. گوگل می‌گوید: الگوریتم کافئین ۵۰ درصد نتایج تازه‌تری را به کاربران نمایش می‌دهد. این واقعاً شگفت‌انگیز است!

بیشتر بخوانید!!  معرفی سایت نمایندگی انرژی در تهران

الگوریتم تازگی محتوا (به‌روزرسانی گوگل در سال ۲۰۱۱)

چهار سال بعد از انتشار داستان نیویورک تایمز (مصاحبه خبرنگار نیویورک تایمز با معاون ارشد جست‌وجوی گوگل)، گوگل الگوریتم تازگی محتوا (Freshness) را در ۳ نوامبر ۲۰۱۱ منتشر کرد.

گوگل در اطلاعیه‌ی انتشار الگوریتم تازگی محتوا را با پیغام

“Giving you fresher, more recent search results”

به‌معنی «به شما نتایج جست‌وجوی تازه‌تر و جدیدتری می‌دهد»، به کاربران ارائه کرد. این پیغام نویدبخش تحول بزرگی در رتبه‌بندی صفحات نتایج جستجوی گوگل است. در این اطلاعیه گوگل تاکید می‌کند الگوریتم Google Freshness بهبود قابل توجهی در الگوریتم رتبه‌بندی (Ranking Algorithm) است و بر ۶ تا ۱۰ درصد از نتایج جست‌وجو تاثیر می‌گذارد.

به‌طورکلی، این الگوریتم با هدف ارائه محتوای جدیدتر، به‌روزتر و مرتبط با پرس‌وجوی کاربران ارائه شده است. بنابراین، محتواهای باکیفیت تازه در مقایسه با محتواهای قدیمی فرصت درخشیدن و کسب رتبه‌بندی بالاتری پیدا می‌کنند. این الگوریتم بیشتر روی محتواهای تحت تاثیر زمان، اخبار و تغییرات جهانی تمرکز دارد و تلاش می‌کند تغییرات و به‌روزرسانی‌های این دسته از محتواها را سریع‌تر به جست‌وجوی کاربران نمایش دهد. بدین ترتیب، با الگوریتم تازگی محتوا معیار جدیدی به‌نام «زمان» به روند ایندکسینگ و رتبه‌بندی نتایج جست‌وجو وارد شده است.

الگوریتم Freshness و QDF رابطه نزدیکی باهم دارند و هدف هردو ارائه نتایج تازه است. برای نمایش نتایج جست‌وجوی تازه، الگوریتم QDF موضوع‌ها و پرس‌وجوهای به‌روز و تازه را مشخص می‌کند و الگوریتم تازگی محتوا بر رتبه‌بندی صفحات وب‌سایت‌هایی تمرکز دارد که این موضوع‌ها را پوشش می‌دهند.

بروزرسانی فیچر اسنیپت (به‌روزرسانی گوگل در سال ۲۰۱۹)

به‌روزرسانی‌های بزرگی منتشر شده که نتایج جست‌وجوها را به‌طور چشم‌گیری تحت تاثیر قرار داده‌اند. اما به‌روزرسانی‌های تازه‌سازی به این جا ختم نمی‌شوند و گوگل همچنان می‌خواهد درخواست‌های کاربران را به بهترین شکل ممکن برآورده کند. به همین دلیل، پاندو نایاک (Pandu Nayak)، معاون فعلی جست‌وجوی گوگل، در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که گوگل الگوریتم‌های جست‌وجوی خود را به‌روزرسانی کرده تا اسنیپت‌های (Snippets) به‌روز، تازه و مرتبط‌تری به کاربران نشان دهد.

فیچر اسنیپت (Feature Snippet) باکس محتوا و قطعه‌های ویژه و برگزیده‌ای است که بالاتر از رتبه یک در نتایج سرپ گوگل به شما نمایش داده می‌شود. در اسنیپت پاسخ سریع و مستقیم به پرس‌وجوی کاربر داده می‌شود. ربات‌های خزنده‌ی گوگل این پاسخ را به‌طور خودکار از وب‌سایت‌ها بر می‌دارند و نمی‌توانید کنترلی بر نمایش این محتوا در رتبه صفر (Zero Position) یا اسنیپت گوگل داشته باشید.

دنی سالیوان (Danny Sullivan) تایید کرد که بروزرسانی فیچر اسنیپت در اواخر فوریه ۲۰۱۹ منتشر شده است. شایعات زیادی به‌سرعت درباره نحوه بهینه‌سازی محتواها مطابق با به‌روزرسانی‌های گوگل پخش می‌شوند. بی‌شک این موضوع برای نتایج محتوای تازه هم وجود دارد. ادعاهایی منتشر شده که می‌توانید با به‌روزرسانی متعدد محتواها مزیت‌های سئو را از نظر رتبه‌بندی بهتر برای وب‌سایت خود تضمین کنید. حتی گمانه‌زنی‌هایی منتشر شده که تغییر تاریخ انتشار مقالات باعث می‌شود محتواهای شما برای موتور جست‌وجوی گوگل تازه به‌نظر برسند. برای مشخص‌شدن صحت درستی این گمانه‌زنی‌ها شواهد این ادعاها را بررسی و مشخص می‌کنیم آیا تازگی محتوا عامل مهمی برای رتبه‌بندی است یا نه.

بیشتر بخوانید!!  روش‌های عجیب جذب مشتری برای گیم نت ها

شواهد: تازگی محتوا به‌عنوان فاکتور رتبه‌بندی

برای این‌که بدانیم آیا تازگی محتوا می‌تواند فاکتوری برای رتبه‌بندی در موتور جست‌وجوی گوگل باشد، ابتدا باید درباره دو نکته به‌ درک درستی برسیم. به‌روزرسانی الگوریتم تازگی محتوا چیست و چگونه بر رتبه‌بندی نتایج جست‌وجو تاثیر می‌گذارد.

۱. بررسی QDF

QDF یا Query Deserves Freshness به‌معنی پرس‌وجوها نیازمند تازگی هستند؛ بسیار تحت‌اللفظی است. راه‌حل گوگل در استفاده از الگوریتم QDF حول‌محور مشخص‌کردن موضوعات «داغ» مورد جست‌وجوی کاربران می‌چرخد. بنابراین، QDF مشخص می‌کند آیا عبارت پرس‌وجوی کاربران در دسته‌بندی موضوعات «داغ» در آن بازه زمانی قرار دارد یا نه. در واقع، گوگل می‌خواهد بداند کاربران وقتی عبارتی درباره موضوعی جست‌وجو می‌کنند آیا به‌دنبال به‌روزترین اطلاعات درباره آن موضوع هستند.

برای مثال، قبل از وقوع حادثه پلاسکو، اطلاعاتی که با جست‌وجوی ساختمان پلاسکو در اینترنت می‌توانستید پیدا کنید، شامل مشخصاتی درباره تاریخچه ساختمان، نوع فعالیت و موارد مشابه بود. درحالی‌که بعد از حادثه‌ای که رخ داد، دیگر خبرها درباره این ساختمان به مطالب مربوط به حادثه، تعداد مجروحان، میزان خسارت و عملیات مربوط به آن تغییر پیدا کرد. در این حالت، دیگر محتواهای قدیمی درباره تاریخچه در اولویت نبودند و مطالب منتشر شده تازه مورد توجه کاربران و در نتیجه ربات‌های خزنده گوگل بود. یک مدل ریاضی برای بررسی وب‌سایت‌های خبری، پست‌های وبلاگ‌ها و جریان میلیاردها جست‌وجوی گوگل به‌کار گرفته شد تا میزان علاقه جهانی به موضوع‌های خاص در یک بازه زمانی مشخص شود. برای مثال، Singhal پستی با مضمون «وقتی شهرها دچار قطعی برق می‌شوند چه اتفاقی می‌افتد؟» به‌اشتراک گذاشت. هنگامی‌که در شهر نیویورک قطعی برق به‌وجود می‌آید. ۱۵ دقیقه زمان می‌برد تا اولین مقاله درباره آن توسط وب‌سایت‌ها منتشر شود. آمیت سینگال می‌گوید جست‌وجوها در گوگل درباره این موضوع حدود ۲ ثانیه بعد از قطعی برق شروع می‌شود. افزایش ناگهانی سوالات درباره یک موضوع خاص مثل قطعی برق در نیویورک نشان می‌دهد مردم به‌دنبال اطلاعات جدید هستند.

۲. بررسی الگوریتم کافئین

متاسفانه، بسیاری از مردم به‌روزرسانی گوگل کافئین را اشتباه متوجه شده‌اند. در واقع، الگوریتم کافئین به‌روزرسانی برای بهبود رتبه‌بندی نیست. این الگوریتم حتی برای تاثیر بر رتبه‌بندی بهتر صفحات و محتواهای وب‌سایت‌ها هم منتشر نشده است. بلکه، هدف آن ارائه سیستم ایندکس جدید برای سریع‌تر شدن سرعت ایندکس محتواها در مراکز داده گوگل است. گوگل کافئین بازسازی جدیدی برای سیستم ایندکسینگ گوگل است.

ایندکس‌کردن و رتبه‌بندی دو چیز کاملاً متفاوت هستند. ایندکسینگ زمانی انجام می‌شود که ربات‌های خزنده‌ی گوگل برای اولین بار محتوای وب‌سایت‌ها را بررسی و آن‌ها را به فهرست ایندکس گوگل برای نمایش در صفحات جست‌وجو اضافه می‌کنند. به‌‌طورکلی، این الگوریتم پتانسیل رتبه‌بندی را دارد اما به‌طور مستقیم برای آن نیست.

با وجود این، رتبه‌بندی داستانی کاملاً متفاوت با ایندکسینگ دارد و الگوریتم‌های بسیار پیچیده‌تری در آن استفاده می‌شود. درحالی‌که گوگل کافئین بر ایندکس‌کردن محتواها تمرکز دارد. به‌روزرسانی تازگی محتوا (Freshness) بود که بر الگوریتم رتبه‌بندی گوگل تاثیر گذاشت و آن را با تغییرات جدی روبه‌رو کرد.

۳. بررسی الگوریتم تازگی محتوا

به‌روزرسانی الگوریتم تازگی محتوا برای درک زمانی است که کاربران به‌دنبال اطلاعات جدید و تازه هستند.

توجه به این نکته مهم است که «تازگی محتوا» برای همه پرس‌وجوها کاربرد ندارد. گوگل در صفحه «جست‌وجو چگونه کار می‌کند» اطلاعاتی درباره پرس‌وجوهای نیازمند به تازگی محتوا منتشر کرده است. در این صفحه می‌فهمید چه محتواهایی باید تازه باشند و کدام محتواها معیار تازه‌بودن برایشان اهمیت زیادی ندارد.

بیشتر بخوانید!!  استاندارد تجهیزات ضد انفجار را بشناسید

تازگی محتوا فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل

الگوریتم تازگی محتوای گوگل تلاش می‌کند آخرین اطلاعات برای کلمات کلیدی پرطرفدار در دسته‌بندی‌های زیر را به کاربران ارائه کند.

  • رویدادهای جدید و موضوع‌های داغ: خبرهای سلبریتی‌ها یا بلایای طبیعی
  • رویدادهای تکرار شونده: المپیک یا امتیازات ورزشی.
  • محتواهایی که به‌دفعات زیاد به‌روزرسانی می‌شوند: بهترین/بررسی یا صنعت تکنولوژی

تازگی محتوا به‌خودی‌خود موضوع پیچیده‌ای است. اما اگر بتوانید پرس‌وجوهای متمرکز بر زمان خاص رو به‌درستی تشخیص دهید و برای آن محتواهای باکیفیت و کاربرپسند تولید کنید، بدون شک رتبه‌بندی بهتری در نتایج جست‌وجوی گوگل به‌دست می‌آورید.

نظر نماینده‌های گوگل درباره تازگی محتوا: احترامی که لایق آن هستند را به کاربران بدهید

آیا پاسخ رسمی داریم؟ بله.

در سال ۲۰۱۸، جان مولر در پاسخ به سوال «آیا گوگل از تازگی محتوا حمایت می‌کند؟»، گفت: نه!

تازگی محتوا فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل

در مکالمه‌ای که جان مولر با کاربری در توییتر داشت، گفت که گوگل از محتوای تازه حمایت نمی‌کند.

کاربری با آیدی @anilthakur2u در ۳۱ دسامبر درباره به‌روزرسانی تگ عنوان شوخی کرده بود تا توییت او برای سال آینده مطابق با به‌روزرسانی‌های ارائه‌شده مرتبط شود. جان مولر می‌گوید: هک سئو باعث نمی‌شود وب‌سایت عالی باشد. «به محتوا و کاربران خود ارزشی بدهید که لایق آن هستند.». همچنین، توجه کنید که به‌روزرسانی تاریخ انتشار مقالات، استراتژی ضعیفی است که شاید توسط برخی افراد به‌کار گرفته شود. این کار تاثیری در رتبه‌بندی ندارد و نباید توقع داشته باشید با تغییردادن تاریخ انتشار مقالات بتوانید رتبه‌بندی خود را در گوگل بهبود دهید.

 

نظر ما: تازگی محتوا فاکتور رتبه‌بندی تاییدشده برای برخی کوئری‌ها است!

تازگی محتوا فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل

وقتی نتایج محتوای تازه تقاضا می‌شود، تازگی محتوا می‌تواند فاکتور رتبه‌بندی گوگل باشد.

پس باید دائماً تاریخ انتشار محتواها را تغییر دهیم؟ خیر.

آیا مقالاتی که از نظر بازه زمانی سریع‌تر منتشر می‌شوند، به‌دلیل تاریخ انتشار می‌توانند رتبه‌بندی بالاتری نسبت‌به سایر صفحات به‌دست آورند؟ اگر تازگی محتوا برای کاربران مهم باشد، پاسخ به این پرسش بله است. برای مثال، زمانی‌که کاربران می‌خواهند قیمت لحظه‌ای طلا و دلار را مشاهده کنند و آخرین قیمت در آن زمان برایشان مهم است. گوگل برای وب‌سایت‌هایی که به‌روزرسانی محتوایشان جدیدتر است، رتبه‌بندی بهتری اختصاص می‌دهد. چراکه پاسخ کاربران را سریع‌تر ارائه کرده‌اند.

نکته: توجه کنید، عوامل رتبه‌بندی زیادی برای محتواها وجود دارند و تازگی فقط یکی از آن‌ها است. محتواهایی می‌توانند بهترین باشند که بتوانند تجربه کاربری بهتری به‌دست آورند. اگر فاکتورهای سئو متناسب با الگوریتم‌های خزنده‌ی گوگل را به‌درستی رعایت کنید و کاربران پاسخ‌شان را از صفحات وب‌سایت‌تان دریافت کنند. پس کارتان را به‌درستی انجام داده‌اید و رتبه‌بندی بهتری را هم به‌دست می‌آورید.

در نهایت، خوب است بدانید ممکن است بتوانید با دنبال‌کردن موج ترندهای پرطرفدار، رویدادهای آتی یا اخبار فوری، رتبه‌بندی خود را در موتور جست‌وجوی گوگل افزایش دهید، اما این کار استراتژی محتوای همیشه سبز یا Evergreen Content نیست. پس نباید توقع داشته باشید بتوانید افزایش رتبه برای محتواهای همیشه سبز را با فاکتور تازگی محتوا به‌دست آورید.

جمع‌بندی

تازگی محتوا همیشه برای کاربران اهمیت زیادی دارد. اگرچه بیشتر اوقات کاربران به‌دنبال محتواهای با کیفیتی هستند که پاسخ پرسش‌شان را ارائه دهد. اما تازه‌بودن برخی اوقات اهمیت زیادی پیدا می‌کند. زمانی‌که برخی موضوعات تِرند می‌شوند و می‌خواهید بدانید داستان آن چه چیزی بوده یا بخواهید درباره بلایای طبیعی که رخ داده اطلاعاتی به‌دست آوردید، تازگی محتوا اهمیت پیدا می‌کند. مردم می‌خواهند همیشه خبرهای جدید را بخوانند و نمایش خبر هفته یا ماه پیش نمی‌تواند آن‌ها را راضی نگه دارد. پس برای رویدادها، اخبار و برخی محتواها تازگی اهمیت زیادی برای مردم دارد. چیزی‌که برای مردم مهم باشد، برای موتورهای جست‌وجوی گوگل نیز اهمیت پیدا می‌کند. بنابراین، در کنار سایر نکات سئو برای بهبود رتبه‌بندی می‌توانید تازگی محتواها را به‌عنوان فاکتور رتبه‌بندی لحاظ کنید و با تولید و انتشار محتواها سریع‌تر از رقبا رتبه‌بندی بهتری را در گوگل به‌دست آورید.

 

چنانچه در پروسه تولید محتوا، زمان‌ برای شما مهم است و نیاز دارید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، محتوایی جدید یا بروزشده براساس آخرین خبرها منتشر کنید، می‌توانید از تیم تریبون کمک بگیرید و همیشه اخبار دسته اول را در اختیار مخاطب قرار دهید.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره farsweb

پیشنهاد ما به شما

آشپزخانه مجهز به اینترنت اشیا این مزایا را دارد

آشپزخانه مجهز به اینترنت اشیا این مزایا را دارد

تصور کنید وارد آشپزخانه می‌شوید، قهوه‌ساز هوشمندتان با صدای دلنشینی به شما صبح بخیر می‌گوید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *